(5) Sedona

Vandaag de langste route van de vakantie (ongeveer 400km) op weg naar Sedona in de staat Arizona. Het landschap veranderd elk uur, de dorre woestijn gaat over in een bergachtig gebied met grote Cactussen (je weet wel uit die Westerns films met John Wayne). Niet alleen hieraan maar ook aan het grote formaat vrachtwagens en campers (soms ook formaat vrachtauto met aanhangauto) weet je dat je in Amerika bent. Onderweg doen we wat boodschappen bij "Wallmarkt", een grote supermarkt te vergelijken met de Jumbo+Mediamarkt+Karwei+C&A+Beversport in één. In het laatste deel van de reis verandert de kleur naar een indrukwekkend mooi rood landschap van rotsen/bergen, we zijn aangekomen in Red Rock Country. En onze eindbestemming Sedona ligt daar binnen in (hebben wij even mazzel ;) Het gaat 's middags ook nog even onweren en regenen, maar gelukkig trekt de lucht op tijd open zodat we van de zonsondergang op de Red Rocks kunnen genieten.
(dinsdag) omdat we nog een paar wandeltochten door het mooie gebied van Sedona willen maken, hebben we hier 2 overnachtingen. Het weer is met 18 graden een stuk koeler, maar uitstekend om te hiken (niet slim met witte schoenen door de red rocks) we hadden ons iets vergist in de afstand (we kwamen er later achter de tocht natuurlijk in mijlen was aangegeven en niet in km's ;)


(woensdag) voordat we naar de Gand Canyon reizen, brengen we eerst nog een bezoek aan het Slide Rock State park. Sjaak wil daar de natuurlijke wild waterbaan (door het water in de rostsen uitgeslepen geul) uitproberen. Gaaf hoor !


2 opmerkingen:

  1. Wauw wat een omgeving. Echt weer een hele andere wereld. Grote trucks op die ellelange wegen ook.
    Deed het geen pijn die wild waterbaan, als je tegen een rots aan klotst?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En oh ja de Wallmart, haha moet echt mega groot zijn. 'Even' een boodschapje halen zal wel grappig zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen